Со над 120 учесници заврши 7-от симпозиум на БАС „Успешни практики во време на пандемија и идни менаџерски предизвици“

од 24HR

Бизнис академија Смилевски и БАС Институтот за менаџмент успешно го реализираа седмиот симпозиум на тема: „Успешни практики во време на пандемија и идни менаџерски предизвици“.

Вчерашниот ден го обележаа два настани во организација на Бизнис академија Смилевски и БАС Институтот за менаџмент – VII Симпозиум „Успешни практики во време на пандемија и идни менаџерски предизвици“ и панел дискусијата Менаџерски муабети 4. На двата настани учествуваа над 120 учесници кои имаа можност да слушнат успешни, храбри и снаодливи пандемиски и постпандемиски практики на повеќе искусни менаџери, професори, практичари, презентери во повеќе области.

Панел дискусијата Менаџерски муабети 4 помина во една пријатна атмосфера со голем интерес од страна на публиката. Менаџерите, Маја Станковска Костова – Директор на Кроациа Осигурување Живот, Бобан Козаров – Менаџер за развој на Sara Fashion, Владимир Трпаноски – Комерцијален директор на Витаминка и Божидар Ивановски – менаџер за продажба и маркетинг на Кодинг-Горска, несебично ги споделија своите искуства и практики од пандемискиот период, а ги истакнаа и своите планови за промени во постпандемискиот период.

Во рамките на симпозиумот беа презентирани поголем број на трудови кои опфаќаа доста актуелни теми со современи гледишта и корисни практики за полесно снаоѓање во пандемиските промени. Од самите трудови можеше да се воочи дека и покрај неочекуваните промени, голем број на организации, менаџери, дејности, поединци излегоа подготвени да ги прифатат, прилагодат и имплементираат промените од новонастанатата ситуација. Искуството покажува дека треба да бидеме флексибилни, еластични, прилагодливи, синергетски поврзани со својот тим и истрајни во предизвиците.

Севкупниот впечаток и на учесниците и на организаторите е позитивен и се надеваме дека следните Менаџерски муабети и следниот Симпозиум ќе бидат со физичко присуство со нови теми и предизвици.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...