Татковство–нов бенефит за вработените во Стопанска банка АД-Скопје

од 24HR

Кога семејството расте тука сме да споделиме радост и да помогнеме во создавањето на трајни сеќавања.

Затоа, покрај подарок за новороденчето, на нашите вработени, штом станат татковци, им одобруваме платено отсуство во траење од 15 работни денови, дополнително на деновите што следуваат од колективниот договор.

Стопанска банка АД – Скопје со оваа одлука станува една од првите компании во државата која во согласност со EU Work-Life Balance директивата, воведува платено отсуство за татковство, со цел унапредување на балансот помеѓу работата и приватниот живот на вработените.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...