TEDx доаѓа во Скопје!

од 24HR

Голема најава за спектакуларниот настан кој го носат The True Talent & KARIERA.mk токму во Скопје. Со задоволство ве известуваме дека TEDx пристигнува во Скопје! По неколку години пандемиска атмосфера, конечно е време за настан кој ќе ја одбележи оваа година!

TEDx е меѓународна американска платформа која ќе здружи луѓе од регионот кои имаат желба да бидат мотивирани и да добијат многу нови идеи во еден ден во Македонската Филхармонија, во Скопје на 21.5.2022. The True Talent и KARIERA.mk имаат чест да донесат одлични говорници од META, Google, Al Jazeera, European commission, UNDP, Global Woman Magazine и регионални ѕвезди кои ќе мотивираат и инспирираат преку нивните говори на најразлични теми!

Што всушност е TEDx?

TEDx се настани кои се организираат ширум светот и опфаќаат интернационални говорници кои претставуваат интересни, мотивациски и добро оформени идеи за помалку од 18 минути.

Зошто говори под 18 минути?

Овој краток модел на информирање и давање идеи е потврден и ефективен начин за поттикнување на публиката за краток временски период, вашиот ум почнува да работи во сите насоки и добивате идеи кои никогаш не сте знаеле дека може да излезат од вашата глава, токму инспирирани од нечија туѓа судбина, кариерен пат или пак замисла.

Зошто одлучивме дека настан како TEDx и е потребен на заедница како нашата?

Инспирирани од мултикултуролошката компонента на нашето живеење, The True Talent и KARIERA.mk се уверени дека е потребно работење на концептот за промени. На овој начин сакаме директно да ја инволвираме заедницата и да придонесеме луѓе со различни позадини да се вмрежат и да добијат нови генијални идеи кои ќе се интегрираат во нашето заедничко секојдневие.

Кој ќе присуствува на настанот?

 • Osei Gyamfi – Recruiter, Meta/Oculus (Los Angeles)
 • Ece Ozturk Dogan – Head of marketing Platform at Google (Turkey)
 • Kim Vinnell – Journalist/Al Jazeera (Qatar) 
 • Mirela Sula – Motivational Speaker/Owner at Global Woman Magazine (London, UK)
 • Ermal Mamaqi – Comedian/Motivational Speaker (Albania)
 • Enas Daeki – Published Author of Beauty of Pain, Refugee Advocate (London, from Libya)
 • Enzo Cervini – European Commission (Italy)
 • Patrizia Marti – University of Siena (Italy)
 • Alexandra Foster – Director of BT Group (London)
 • Tamara Todevska – Singer (Skopje)
 • Damjan Nikolovski – Einstein, Dyslexia Macedonia (Skopje)
 • Ardita Zekiri – UNDP (Skopje)
 • Besian Mehmeti – Architect (Tetova)
 • Bionics Team – Skopje
 • Martin Sokolovski – Fashion Photographer (Skopje)
 • Nderim Nexhipi – Soccer Player/Sports Director (Kosovo)
 • Mersiha Smailovic – Activist/Founder of Legis (Skopje)
 • Ena Utevska – Founder of Kolektiv Z (Skopje)

Каде да купите карти?

Ве повикуваме заедно да се дружиме, инспирираме и градиме основи за нови идеи! Билети пуштени во продажба на следниот линк Welcome To TED-X – TED X Pella Square!

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...