Успешно реализирана маркетинг работилницата AI Revolutionizing Marketing!

од 24HR

На (16.11.2023 год.) во Хотел Мериот се одржа AI Revolutionizing Marketing работилницата предводена од Хуго Фаустино creative media strategist во организација на KARIERA.mk 

Хуго е искусен креативен лидер со повеќе од 15 години искуство во водење на влијателни стратегии во индустријата. Од специјалист за мултимедија до водечки улоги како менаџер на кампањи и маркетинг CRM автоматизација и креативна стратегија.

Работилницата се состоеше од две сесии низ кои се разгоараше за стратегиите на успешните компании и како да употребите AI во вашите маркетинг стратегии како би помогнале за поголем раст на истите.

Се дискутираше за иднината на дигиталните креативни услуги кои користат генеративна вештачка интелигенција и како да управувате кампањи од истражување до производство. Се даде акцент на однесувањето на потрошувачите односно прогнозирање на трендови (персонализација), приспособување на маркетингот заснован на заедницата плус позиционирање како начин да го обликувате производот/услугата на вашата компанија.

Во вториот дел на работилницата се зборуваше како да го клонирате вашиот бренд со Prompt AI, основата на генеративните модели со вештачка интелигенција и како функционираат моделите и како да се искористи рамката за податоци за да се изградат графикони.

Работилницата се затвори со индивидуална вежба како да го изградите вашиот индивидуален бренд и да ја позиционирате вашата компанија во областа/индустријата.

Компании кои испратија свои тимови на работилницата беа: Zegin, MTEL, FashionGroup, A1 Makedonija, Sherlo P. Nomes LLC, Viron, Salveo, Sparkasse Bank AD Skopje, EuroKiwi Consulting, Novomak, Damilah, Prilepska Pivara, East Gate Mall, Media House, Neptun, Uniqa AD, Uni Banka, Mikrosam, Bregli, International Esports Federation, Semos Edukcija, New Moments New Ideas, Fleks Kredit, LeanSEM, IdeaPlus, Image PR, Olive Jobs,  Alkaloid, Geoprom, IQ UP!, Inbox, Makedonsko kreditno biro, Digital ID, Wilson Sport, Stokomak, Language nomad, Netcetera.

Погледнете дел од атмосферата и се гледаме на следната работилница!

Во прилог галерија од фотографии:

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...