Колку е важна новогодишната забава за вашата компанија!

од 24HR

Без разлика на културата на вашата компанија, можноста вработените во тимот да се сретнат и да се дружат со луѓе со кои вообичаено не можат да разговараат е една од најголемите придобивки од празничната забава.

За повеќето вработени е типично да работат со иста група луѓе во нивниот оддел поголемиот дел од работни денови, така што забавата може да помогне да се прошири нивната комуникација и дружење надвор границите на нивната секојдневна рутина.  

Прочитајте повеќе како да учествувате во изборот за најдобра новогодишна фотографија!

Препознајте ја напорната работа што ја направија вашите вработени и колеги во текот на изминатата година и кажете им „Благодарам“ со тоа што ќе им приредите брилијантна божиќна забава!Така вработените ќе можат подобро да се запознаат меѓу себе во забавен и пријатен амбиент. Отпуштањето по стресна година ќе биде одличен мотиватор за напорна работа во наредната година.

Новогодишната забава ќе им овозможи на сите да се релаксираат и да уживаат без притисок, потенцијален стрес и рокови од работата.За време на забава може многу полесно да се разговара, што ви дава можност да научите нешто повеќе за колегите што ќе придонесе до подобрување на комуникацијата во иднина, правејќи ја вашата канцеларија подобро место за работа во целина.

Приредување на  добра забава кажува многу за вашата личност. Тоа го одразува генералното раководство на компанијата во целина.

Божиќната забава е задолжителна.Доколку не се организира празнична забава тоа ќе испрати многу негативна порака во нашата компанија и на вашите вработени.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...