Регрутерите го читаат нашето CV за 6 секунди: Избришете ги овие 7 работи од вашето CV

од 24HR

Некои студии покажуваат дека работодавците посветуваат шест секунди на секое CV за време на изборот на кандидат. Во тие шест секунди не можат да прочитаат три страници од нашите искуства, хоби, желби и желби, особено ако тие не се најважни за моменталната работа за која аплицираме. Значи – најдете начин да го поедноставите вашето CV.

„Потребно е делумно или целосно менување на деловната биографија со секое ново пријавување за одредена позиција. 

Што значи?Тоа значи дека со текот на времето одредени податоци ја губат својата важност и треба да ги исфрлите. Но, како кога ги сакате сите подеднакво? Одете по ред“, објаснува Мари Менинг, регрутер за американска компанија.

Веќе сте ја напишале целта на апликацијата во насловот на е-поштата. Зошто би повторил? Неважно искуство – работни места во локално кафуле додека студирате, волонтирање на саем за автомобили… Чувајте ги само оние што ќе ви се покажат во најдобро светло или индиректно укажуваат на дополнителни вештини што ги поседувате.

Избришете ги овие 7 работи од вашата биографија

Брачна состојба

Информации за средно и основно училиште доколку сте посетувале колеџ

Вашата религија

Вашите хоби

Непрофесионални адреси за е-пошта

Долги параграфи

Небитно работно искуство

Нека биде кратко и со вклучување само на она што е важно.

Извор:Bizlife

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...