Regular vs. Executive резиме:Kој тип на резиме е вистинскиот за вас?

од 24HR

Оливера Анџелковиќ е извршен директор и кариерен консултант во Olivera Coaching & Consulting со седиште во Хаг, Холандија која од 2017 година, им помогна на безброј клиенти да се движат низ процесот на барање работа и да ги добијат посакуваните работни места

Не сите резимеа се изработени подеднакво.

Ако сте извршен директор или амбициозен извршен директор во потрага по нова улога, да имате добро напишана и структурирана биографија на повисоко ниво за извршно раководење е важно повеќе отколку што мислите.

Во вашата „regular“ биографија, веројатно сте вклучиле:

  • Одговорности и вештини усовршени во текот на вашата кариера
  • Добиени битки (проекти завршени), и
  • Постигнати резултати (достигнувања)

…и ова би било доволно ако барате улоги под нивото на Директор, на пример. Оваа редовна биографија е доказ за умешноста, приспособливоста и потенцијалот.

Меѓутоа, за да добиете висока улога, мора да покажете многу, многу повеќе.

Значи, што точно треба да ставите на вашата биографија во стил на извршно раководење?

Биографија на извршен директор е декларација за лидерство, визија и влијание – и вашиот фокус МОРА да биде на тоа ако сакате да се истакнете во морето на други суперквалификувани кандидати.

Еве што треба да покаже вашата извршна биографија:

  • Специфични метрики и резултати од лидерски иницијативи (раст на приходите, намалување на трошоците, проширување на пазарот, развој на тим), демонстрирајќи опипливо влијание
  • Јасен наратив за лидерство, истакнување на стратешки иницијативи и демонстрација како сте влијаеле на растот и трансформацијата
  • Моќни акциони глаголи и лидерска терминологија
  • Цел – нагласување не само на способноста да се води, туку и да се иновираат, инспирираат и да се поттикнат значајни деловни резултати

Дали вашата биографија го има сето ова?

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...