5 Предности на вработените за хибридното работење

од 24HR

Чувајте ги вашите вработени среќни кога работат од дома бидејќи иднината на работата е неизбежна!

Тоа е факт. Многу вработени работат од далечина, барем дел од времето. Времињата се сменија. Економијата на свирка се појави, па дури и вработените со полно работно време сега остануваат дома затоа што тоа го САКААТ.

Вие, како лидер на тимот, сопственик на компанија или извршен директор на Ц-ниво, треба да ги поддржите вашите луѓе и да го издвоите брендот на вашиот работодавец. Традиционалните придобивки, како лаптоп, маси за пинг-понг или грицки не функционираат. И што сега?

Еве список од седум бенефиции што треба да им ги понудите на вашите виртуелни и хибридни вработени:

  1. Флексибилен распоред

Поделете ги вашите тимови во помали групи и дајте им флексибилност да работат во секое време во текот на денот. Сега, кога не мора да бидат во канцеларија од 9 до 17 часот, и не губат време на патување на работа, можеби ќе сакаат да започнат во 7 или 11 часот. Или можеби претпочитаат да работат четири часа наутро и четири часа навечер. Ако вашите проекти се чувствителни на времето, половина од вашите групи ќе бидат флексибилни од 1-ви во месецот до 15-ти, а останатите половина од 16-ти до 30-ти.

  1. Претплата на Netflix и е-книги

Купете им претплата на Netflix (или која било друга слична услуга). Луѓето ќе можат да гледаат филмови, ТВ-емисии, документарни филмови, а оние што имаат деца понекогаш ќе можат да ги забавуваат своите деца. Ако вашите луѓе претпочитаат книги, тогаш купете им една или две е-книги / аудио книги / меки.

  1. Дигитална библиотека

Претходно ја нагласив важноста од создавање дигитална библиотека за вашите луѓе. Можете да купите онлајн курсеви за да им помогнете да ги подобрат тековните вештини или дури и да стекнат нови врз основа на нивните интереси. Сега, можете да додадете и курсеви за хоби за оние кои можеби ќе сакаат да почнат да пишуваат, сликаат, готват, градинарството или што било друго што можат да го пробаат дома.

  1. Онлајн тренинг

Јас лично не познавам ниту еден човек кој не бил психолошки погоден од пандемијата, војната и постојаното поттикнување страв. Ангажирајте тренери за да ги поддржувате вашите вработени на редовна основа. Ако се грижите за вашите луѓе, се грижите за нивната ментална благосостојба.

  1. Натпревар

Колку пати вработените имаат одлични идеи да ја промовираат компанијата или да ги намалат трошоците, но тие не можат да бидат слушнати? Дури и да се слушнат, понекогаш има премногу бирократија или неподготвеност да се спроведе промена. Време е да ги слушате идеите на вашите луѓе.

Започнете два натпревари; еден за одделот за маркетинг и еден за другите одделенија, бидејќи маркетерите традиционално имаат повеќе идеи за промовирање на компанија. Победниците (еден од Маркетинг еден од друг оддел) добиваат дополнителна плата. Убиј две птици со еден камен.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...