А1 Македонија го прослави успехот на 15 практиканти од програмата A1 WayUp

од 24HR

А1 Македонија објави успешен резултат на уште една група од својата уникатна практикантска програма A1 WayUp.

15 млади таленти од третата генерација на A1 WayUp за 2023/2024 година ја добија можноста својата кариера да ја градат во најатрактивните дигитални области: E-commerce/Digital Transformation, Data Science & Analytics, Infrastructure & Cloud, ICT Solutions и IT Systems & Technology.

Посветена на практично учење и стекнување вештини, програмата A1 WayUp уште еднаш ги надмина очекувањата. Она што ја издвојува е нејзиниот прецизен пристап кон менторирање на секој еден од учесниците во програмата, што значи целосна поддршка од менторите и тимовите на А1, како и бенефиции еднакви со сите вработени во компанијата во поглед на учење, раст и развој. Покрај работа на конкретни и иновативни проекти, практикантите имаат можност да се надоградуваат преку обуки за важни деловни вештини кои им се потребни во секојдневната работа.

“Во улога на ментор по втор пат како дел од програма А1 WayUp можам да кажам дека дефинитивно уживам во истата како дел од мојата работа. Следењето на прогресот на овие млади таленти навистина ми претставува задоволство, а квалитетот со кој што тие ги завршуваат задачите и придонесуваат за напредокот на проектите покажува дека мојата работа е исполнета и дека оваа програма е одлична можност за секој еден млад талент – истакна Елинда Стојанова Милошеска, Лидер за дигитална трансформација во А1 Македонија.

Успехот на практикантската програма A1 WayUp ја истакнува посветеност на А1 Македонија за негување таленти и културата на континуирано учење и развој. Додека ги славиме достигнувањата на нашите практиканти, ја потврдуваме нашата посветеност на обликувањето на посветла иднина за нашата компанија и за професионалците кои секојдневно растат и се надоградуваат.

А1 Македонија на сите кои се дел од програмата A1 WayUp им посака успех во понатамошниот развој на кариерата, многу нови знаења и успешни проекти. Со големо задовоство го најави продолжувањето програмата A1 WayUp и повикот за четвртата генерација кој наскоро ќе биде објавен.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...