Неискажани предупредувања од вашите најдобри вработени (пред да ве напуштат)

од 24HR

Колумна на Драган Савиќ-Мастер тренер во Persolog GmbH

Нашите најдобри вработени често испраќаат неискажани предупредувања пред да донесат одлука да ја напуштат компанијата. Што сакам да кажам со тоа?

„Не можам секогаш да ја работам работата на Ѕвездан (името на вашиот вработен во C), но доведуваат до исцрпеност и фрустрација.

„Моите напори поминуваат незабележано, а Звездан (името на вашиот вработен во C) е украсен со туѓи пердуви на признавање ,што може да доведе до желба за средина каде што нивните придонеси се повеќе ценети.

„Звездан и неговите негативни изјави ми ја одземаат целата енергија.Песимизмот и слабиот ангажман на вработените во C влијае негативно на севкупната атмосфера во тимот.

„Зошто шефот не гледа дека мора да дејствува? А-вработените очекуваат менаџерите да ги препознаат проблемите и да дејствуваат проактивно за да ја вратат компанијата на вистинскиот пат?

„Не сакам повеќе да бидам дел од бродот што тоне, А-вработените сакаат да победуваат и да слават.

Влогот е превисок за да останеме пасивни. Иднината на вашата компанија во голема мера зависи од тоа колку ефикасно управувате со тешките вработени. Не ги игнорирајте овие предупредувања, бидејќи трошоците за неактивност, недоволното ангажирање на вработените, се огромни…

За авторот:

Драган Савиќ-Мастер тренер во Persolog GmbH. Помагање на сопствениците на бизниси да ги постигнат своите цели, тренер, животен и деловен стратег, филантроп, претприемач.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...