Совети како успешно да започнете на новото работно место!

од 24HR

Честитајте си за новата позиција!Уживајте во вибрации кои се преубави кога ќе решите да ја напуштите вашата моментална работа и нурнете кон нови предизвици.

Откако ќе ја добиете новата позиција,ќе мора да направите план за добар почеток,односно брзо вклупување,бидејќи вашиот работодавец ќе бара потврда дека одговарате за таа позиција и лесно сте се вклопиле во организацијата.

Бидете свесни дека впечатоците што ги оставате како нов вработен се под надзор затоа морате да стекнете доверба и да воспоставите позитивни односи со вашите колеги но и со вашиот претпоставен.

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат успешно да се започнете на новата работна позиција:

-Проценете ги очекувањата на вашиот претпоставен

-Бидете во постојана комуникација и соработка со позитивните колеги

-Побарајте помош кога ќе направите грешка

-Информирајте го претпоставениот за вашите проекти и обврски за да бидете сигурни дека знае,така ќе воспоставите и отворена комуникација

-Вклучете се во состаноците и разговорите,со ваши предлози

-Ажурирајте го вашиот профил на Linkedin

-Бидете резервирани и претпазливи

Со добрата подготовка и план за успешно вклопување ќе се осигурате дали сте добро прифатени.

Среќно!

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...