HR трендови во 2023!

од 24HR

Како што се приближува крајот на годината, многу веб-страници, списанија и професионалци се обидуваат да откријат која тема ќе има најголемо влијание на полето на човечки ресурси во блиска иднина. Да се биде во тек со трендовите или темите за човечки ресурси во 2023 година е важно за секоја компанија што сака да остане конкурентна на пазарот на труд.

Компаниите и одделенијата за човечки ресурси сè уште ќе се обидуваат да сфатат како да се справат со огромните промени предизвикани од подемот на хибридната работа.Овој најнов начин на работа им даде многу бенефиции на вработените и компаниите, но исто така важни проблеми кои треба да се решат ,и стратешки промени кои треба да се направат. Во 2023 година ќе има посилен фокус на вработениот, што ќе значи поголемо внимание на обуките и менталното здравје.

Направете планови за организација и управување со промени.Многу менаџери за човечки ресурси ќе се фокусираат на организација и управување со промени. Лидерите признаваат дека нивните вработени се чувствуваат уморни како резултат на промените кои влијаат на работнотните место во моментов, од дигитални трансформации до финансиска несигурност.

Всушност, некои вработени стануваат поотпорни на промени. Организациските промени кои некогаш беа лесно прифатени веќе не се прифаќаат така лесно, особено кога тоа вклучува преземање повеќе работа или одговорности поради недоволно кадар. Затоа, лидерите на човечки ресурси треба да им помогнат на своите вработени да се движат кон промените и да го намалат влијанието што тие го имаат врз нивната работа и нивната благосостојба.

Затоа приоритетот на менаџерите на човечки ресурси во 2023 ќе биде здравјето на вработените.

Оддел за човечки ресурси игра централна улога во креирањето и спроведувањето на новите политики поврзани со благосостојбата.

Тимовите за човечки ресурси треба да спроведат начини за откривање на ментална вознемиреност кај нивните вработени и да се осигураат дека тие имаат пристап до ресурсите потребни за ефективно решавање на овие прашања.

Еве неколку бенефити кој ќе бидат корисни да ја подобрат благосостојбата на вработените.

 • Можности за физичка активност и кондиција
 • Нутриционистичко советување и насоки
 • Обука за управување со стрес
 • Подобрување на канцелариската средина
 • Поддршка на физичката, менталната и емоционалната благосостојба на вработените
 • Инвестирање во учење и развој
 • Стабилност на работата
 • Флексибилни работни аранжмани
 • Различност и вклученост на работното место
 • Политики за родителско отсуство
 • Социјална интеракција на работното место
0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...