Подемот на автоматизираните описи на работни места

од 24HR

Американската компанија SkyHive развива автоматизиран генератор за опис на работни места кој гарантира рамноправно вработување и вработување засновано на вештини.

SkyHive, компанија пионир во Quantum Labor Analysis® за брзо преквалификување на вработените и заедниците ширум светот, објави дека го патентирала својот генератор за опис на работни места кој се заснова на машинско учење.

Овој генератор за опис на работни места (JGD) кој е само дел од решенијата за работна сила на SkyHive, ја отстранува потребата од пишување на традиционални описи на работни места и го автоматизира креирањето на опис на работни места со користење на комбинација помеѓу машинско учење и статистичка анализа на податоци.

JGD го користи уникатно развиениот Deep Generative Model на SkyHive и најголемиот графикон на знаење на пазарот на трудот во светот за да создаде описи на работни места кои соодветствуваат со условите на пазарот на трудот во реално време, и сето тоа засновано на интелигенција која ја отстранува пристрасноста и е насочена кон вештините на корисникот.

Пронајдокот ја користи глобалната интелигенција за стриминг на податоци за пазарот на трудот на SkyHive, која им овозможува на корпорациите и владите да привлечат квалификувани кандидати на ниво на вештини, да ги вклучат новите тековни сознанија за јазот во вештините во нивните процеси на регрутација и стратегии за задржување на таленти и да обезбедат соодветни механизми за отстранување на вродената пристрасност во традиционалните описи на работни места.

Крајната цел на технологијата на SkyHive е да им помогне на компаниите и владите да го намалат времето за регрутирање за 90%, времето за вработување за 30% и да ја зголемат родовата разновидност за 10%.

Нивните решенија исто така, ја зголемуваат ефикасноста на учењето и развојот на работната сила за 70%.

0 коментар
0

Related Posts

Остави Коментар

Веб страната користи колачиња за подобро корисничко искуство. Претпоставуваме дека сте во ред со ова, но како опција можете да не ги користите. Прифати Повеќе...